Jadłospis
Normal
0
21
false
false
false
PL
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standardowy;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}
JADŁOSPIS 08.03.2021R- 12.03.2021R
08.03.2021r poniedziałek
|
Śniadanie;1. Kanapki z masłem, żółtym serem , pomidorkiem koktailowym i ogórkiem zielonym, kasza manna z rodzynkami i mlekiem, herbata ·Sok z czarnej porzeczki, woda bez ograniczeń /1,7/ kcal 349; białko 19 tłuszcze 15 węglowodany 54 |
Obiad;Zupa jarzynowa z ziemniakami z zieloną pietruszką, spagetti z mięsem i sosem pomidorowym, kompot wieloowocowy/woda bez ograniczeń /7,9/ kcal 524 ; białko 47 tłuszcze 11 węglowodany 58 |
Podwieczorek; Koktail zielony z bananem i pomarańczą, ciasteczka owsiane, herbata owocowa/woda bez ograniczeń /1,7/ kcal 211; białko 3 tłuszcze 6 węglowodany 16 |
Razem kcal 1084 |
09.03.2021r wtorek |
Śniadanie:1.Kanapki z masłem i szynką , papryką czerwoną i kiełkami brokuła na sałacie zielonej , kakao, herbata ·Mus owocowy, woda bez ograniczeń /1,7/ kcal 311; białko 11 tłuszcze 8 węglowodany 65 |
Obiad; Rosół z makaronem z natką pietruszki, potrawka z drobiu, marchewka duszona z groszkiem , puree ziemniaczane z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy/woda bez ograniczeń /9/ kcal 532; białko 25 tłuszcze 16 węglowodany 75
|
Podwieczorek; Domowy budyń czekoladowy z kawałkami mandarynek, orzechy włoskie, woda bez ograniczeń /7,8/ kcal 215; białko 7 tłuszcze 8 węglowodany 21 |
Razem kcal 1058 |
10.03.2021r środa |
Śniadanie;1. Kanapki z pastą z makreli wędzonej , ogórek bawarka, herbata z cytryną 2. Banan, woda bez ograniczeń /1,4,7/ kcal 316; białko 18 tłuszcze 8 węglowodany 41 |
Obiad; Zupa pieczarkowa z zacierką i zieloną pietruszką, stek z indyka w sosie własnym, ogórek zielony z jogurtem i szczypiorkiem , puree ziemniaczane z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy/ woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 531; białko 26 tłuszcze 22 węglowodany 73 |
Podwieczorek; Mus truskawkowy na jogurcie naturalnym z płatkami kukurydzianymi, herbata owocowa, woda bez ograniczeń /7/ kcal 197; białko 3 tłuszcze 2 węglowodany 29 |
Razem kcal 1044 |
11.03.2021r czwartek |
Śniadanie;1. Kanapki z masłem , szynką z drobiu, owsianka z żurawiną, herbata z cytryną, ·Sok świeżo tłoczony, woda bez ograniczeń /1,7/ kcal 341; białko 13 tłuszcze 16 węglowodany 67 |
Obiad; Krupnik z kaszą z zieloną pietruszką, kopytka zielone, gulasz z indyka, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy / woda bez ograniczeń /1, 3,7,9,/ kcal 536; białko 22 tłuszcze 10 węglowodany 74 |
Podwieczorek; Domowy kisiel z malin, biszkopty języczki, woda bez ograniczeń /1,2,7/ kcal 179; białko 4 tłuszcze 9 węglowodany 34 |
Razem kcal 1056 |
12.03.2021r piątek |
Śniadanie;1. Kanapki z masłem i kiełbaską na gorąco, musli z mlekiem, herbata z cytryną ·winogron, woda bez ograniczeń /1,7/ kcal 334; białko 18 tłuszcze 8 węglowodany 41 |
Obiad; Zupa krem z selera z grzankami i zieloną pietruszką,filet z dorsza w sezamie, surówka z buraka i jabłka, puree ziemniaczane z zielonym koperkiem,kompot wieloowocowy /1, 3, 4,7,9/ kcal 517; białko 24 tłuszcze 12 węglowodany 76 |
Podwieczorek; Ciasto gruszkowe, pomarańcza, mleko waniliowe, herbata owocowa, Woda Wielka Żywiecka z cytryną /1, 3,7/ kcal 221; białko 4 tłuszcze 9 węglowodany 34 |
Razem kcal 1072 |
ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w
sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze
szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic
miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane
z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie
będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie.
OZNACZENIA ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH;
1.ZBOZA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
2.SKORUPIAKI I PRODUKTY POCHODNE
3.JAJA I PRODUKTY POCHODNE
4.RYBY I PRODUKTY POCHODNE
5.ORZESZKI ZIEMNE (ARACHIDOWE)
6.SOJA I PRODUKTY POCHODNE
7.MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
8.ORZECHY
9.SELER I PRODUKTY POCHODNE
10.GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
11.NASIONA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
12.DWUTLENEK SIARKI
13.ŁUBIN
14.MIĘCZAKI
*ZGODNIE Z INFORMACJAMI OD PRODUCENTÓW OZNACZONY * PRODUKT MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI ; GLUTENU, MLEKA, JAJEK, SOI, SELERA I GORCZYCY. PODOBNIE JAK UŻYWANE DO PRZYGOTOWANIA POSIŁKÓW PRZYPRAWY; PIEPRZ, ZIELE ANGIELSKIE, LIŚĆ LAUROWY, MAJERANEK, OREGANO, BAZYLIA, TYMIANEK, ZIOŁA PROWANSALSKIE, PAPRYKA SŁODKA, PIEPRZ ZIOŁOWY, CUKIER WANILIOWY. W WĘDLINACH ZAKUPIONYCH OD PRODUCENTA ŚLADOWO MOGĄ WYSTĄPIC ; SOJA , GLUTEN, SELER.
JADŁOSPIS 01.03.2021r-05.03.2021r
01.03.2021rPoniedziałek |
Śniadanie;1.Bułeczka maślana z masłem , dżemem morelowym i twarożkiem waniliowym , kakao, herbata z cytryną 2. Sok karotka,woda bez ograniczeń /1,3, 7/ kcal 323; białko 12 tłuszcze 7 węglowodany 64 |
Obiad; Barszcz biały z ziemniakami z zielonym koperkiem, makaron zapiekany z filetem z kurczaka, szpinakiem i żółtym serem, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 564; białko 13 tłuszcze 10 węglowodany 59
|
Podwieczorek; Smothie jagodowe , pałeczki kukurydziane, herbata z cytryna, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 200; białko 7 tłuszcze 5 węglowodany 21 |
Razem kcal 1087 |
02.03.2021r wtorek |
Śniadanie;1.Kanapki z masłem , szynką , pomidorem i kiełkami brokuła na sałacie, kawa z mlekiem, 2. Mus owocowy, woda bez ograniczeń /1,3/ kcal 323; białko 12 tłuszcze 7 węglowodany 64 |
Obiad;Zupa szczawiowa z jajkiem z natką pietruszki, gołąbki kanadyjskie z sosem pomidorowym, purre ziemniaczane, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 532; białko 13 tłuszcze 10 węglowodany 59
|
Podwieczorek; Budyń z wiśniami, słomka ptysiowa, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 181; białko 7 tłuszcze 5 węglowodany 21 |
Razem kcal 1036 |
03.03.2021r środa |
Śniadanie;1. Kanapki z pastą z łososia, płatki owsiane z żurawiną i mlekiem, herbata z cytryną 2 . Jabłko, woda bez ograniczeń /1,3,4,7/ kcal 336; białko 21 tłuszcze 7 węglowodany 51 |
Obiad;Zupa węgierska z kiełbaską, papryką, kukurydzą i natką pietruszki, naleśniki z dżemem, białym serem i musem truskawkowym, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 532; białko 13 tłuszcze 10 węglowodany 59
|
Podwieczorek; Kiełbaski w cieście francuskim, keczup, herbata z cytryną, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 211; białko 4 tłuszcze 12 węglowodany 25 |
kcal 1123 |
04.03.2021r czwartek |
Śniadanie; Kanapki wiosenne z kiełbaską , ogórkiem zielonym, rzodkiewką, jajkiem i szczypiorkiem, herbata z cytryna, 2. Banan, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 341; białko 14 tłuszcze 9 węglowodany 78 |
Obiad; Zupa cebulowa z grzankami z natką pietruszki, gulasz z indyka, surówka z kiszonej kapusty, kasza na sypko, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń 1,3,7,9/ kcal 525; białko 15 tłuszcze 12 węglowodany 54
|
Podwieczorek; Ciasto drożdżowe z masłem, mleko, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 209; białko 4 tłuszcze 12 węglowodany 25 |
kcal 1075 |
05.03.2021r |
Śniadanie;1.Bułka grahamka z masłem, szynka z drobiu i papryką, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cytryną 2 . Gruszka, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 336; białko 21 tłuszcze 7 węglowodany 51 |
Obiad; Lane kluski na rosołku z natką pietruszki, filet rybny z pieca, kapusta kiszona duszona, puree ziemniaczane z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 532; białko 13 tłuszcze 10 węglowodany 59
|
Podwieczorek; Muffinki z owocami, kakao, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 211; białko 4 tłuszcze 12 węglowodany 25 |
kcal 1123 |
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.
Alergeny występujące w posiłkach;
1.Zboża zawierające gluten
·Skorupiaki i produkty pochodne
·Jaja i produkty pochodne
·Ryby i produkty pochodne
·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne
·Soja i pochodne
·Mleko i produkty pochodne
·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje
·Seler i produkty pochodne
10.Sezam i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki
12. Łubin i pochodne
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w
sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze
szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic
miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane
z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie
będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie
Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
JADŁOSPIS 22.02.2021R- 26.02.2021R
22.02.2021r poniedziałek |
Śniadanie:1. Kanapki z pastą z jajek ze szczypiorkiem, zupa mleczna z zacierką, herbata z cytryną 2. Marchewka do chrupania, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 327; białko 20 tłuszcze 9 węglowodany 38. |
Obiad; Zupa ogórkowa z ziemniakami z zieloną pietruszką, zapiekanka bolognese , kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 564; białko 27 tłuszcze 23 węglowodany 71.
|
Podwieczorek; Kisiel z owocami, mleczna kanapka, woda bez ograniczeń / 1 ,3,7/ kcal 211, białko 4 tłuszcze 4 węglowodany 27. |
Razem kcal 1102 |
23.02.2021r wtorek |
Śniadanie:1.Pieczywo z masłem, szynka sołtysa na sałacie zielonej, rzodkiewka, kawa z mlekiem, herbata 2.Jabłko, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 343; białko 9 tłuszcze 11 węglowodany 52. |
Obiad;Zupa pomidorowa z makaronem z zieloną pietruszką, kotleciki z fileta kurczaka, surówka z selera z rodzynkami, puree ziemniaczane, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 551; białko 27 tłuszcze 24 węglowodany 75.
|
Podwieczorek; Ciasto drożdżowe z owocami, mleko,woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 185; białko 5 tłuszcze 2 węglowodany 23. |
Razem kcal 1079 |
24.02.2021r środa |
Śniadanie;1. Pieczywo z masłem i pieczonym schabem, pomidorki koktailowe, kakao, herbata 2. Mandarynka, woda bez ograniczeń
/1,3,4,7/ kcal 314 białko 10 tłuszcze 21 węglowodany 34. |
Obiad;Krupnik z kaszą z natką pietruszki, gulasz mięsny, sałatka z ogórka kiszonego, kluski kopytka, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 583 białko 19 tłuszcze 18 węglowodany 72.
|
Podwieczorek; Deser z jabłek z jogurtem, biszkopty, herbata owocowa, woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 189; białko 3 tłuszcze 8 węglowodany 27. |
Razem kcal 1086 |
25.02.2021r czwartek |
Śniadanie;1.Bułka grahamka z masłem z szynką z drobiu i papryką czerwoną, bawarka, herbata 2. Sok świeży jednodniowy owocowo- warzywny, woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 325, białko 10 tłuszcze 21 węglowodany 34. |
Obiad’; Zupa jarzynowa z kaszą manną z natką pietruszki, bitki z indyka, surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowcowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 532 białko 18 tłuszcze 16 węglowodany 73 |
Podwieczorek; Smoothie z malinami, wafle tortowe , herbata owocowa, woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 209; białko 3 tłuszcze 8 węglowodany 27. |
Razem kcal 1066 |
26.02.2021r piątek |
Śniadanie;1.Kanapka z masłem i kiełbaska na gorąco, musli z mlekiem, herbata 2. Kiwi, woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 325, białko 10 tłuszcze 21 węglowodany 34. |
Obiad; Kapuśniak z kiszonej kapusty z zielonym koperkiem, filet z miruny, fasolka szparagowa z prażonym słonecznikiem, puree ziemniaczane, kompot wieloowocowy , woda bez ograniczeń /1,3,4,7,9/ kcal 521; białko 30 tłuszcze 21 węglowodany 58. |
Podwieczorek; Ciastka owsiane, actimel, herbata z cytryną, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 211; białko 4 tłuszcze 17 węglowodany 29. |
Razem kcal 1057 |
ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.
Alergeny występujące w posiłkach;
1.Zboża zawierające gluten
·Skorupiaki i produkty pochodne
·Jaja i produkty pochodne
·Ryby i produkty pochodne
·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne
·Soja i pochodne
·Mleko i produkty pochodne
·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje
·Seler i produkty pochodne
10.Sezam i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki
12. Łubin i pochodne
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w
sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze
szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic
miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane
z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie
będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera
danie
/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:”Times New Roman”; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
JADŁOSPIS 15.02.2021R-19.02.2021R
15.02.2021r poniedziałek |
Śniadanie:1. Kanapki z masłemi wędliną drobiową na sałacie , kakao, herbata z cytryną. 2.Mus owocowy, kinder kanapka, Woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 323 ; białko 13 tłuszcze 7 węglowodany 28 |
Obiad; Zalewajka z ziemniakami i zielonym koperkiem, spagetti z mięsem , kompotwieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 532, białko 23 tłuszcze 9 węglowodany 67
|
Podwieczorek; Jabłecznik , mleko waniliowe, herbata owocowa, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 199 białko 15 tłuszcze 3 węglowodany 32 |
Razem kcal 1054 |
16.02.2021r wtorek |
Śniadanie:1. Kanapki z masłemi żółtym serem , ogórkiem i papryką czerwoną , kawa z mlekiem, herbata, 2.Gruszka , Woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 323 ; białko 13 tłuszcze 7 węglowodany 28 |
Obiad; Rosołek z lanymi kluskami z natką pietruszki, schab duszony, buraczki z jabłkiem, puree ziemniaczane z zielonym koperkiem, kompotwieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 544; białko 39 tłuszcze 9 węglowodany 88
|
Podwieczorek; Bułeczka z serem, maślanka owocowa, herbata owocowa, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 211; białko 6 tłuszcze 2 węglowodany 34 |
Razem kcal 1052 |
17.02.2021r środa
|
Śniadanie;1. Bułka kajzerka z masłem i kiełbaską na gorąco herbata z cytryną, 2. Winogron, Woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 311, białko 26 tłuszcze 10 węglowodany 17 |
Obiad; Zupa kalafiorowa z ziemniakami z natką pietruszki, łazanki z mięsem i kapustą kiszoną , kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,7,9/ kcal 522; białko 24 tłuszcze 22 węglowodany 57
|
Podwieczorek; Ciasto gruszkowe, kefir, herbata owocowa, woda bez ograniczeń
/1,3,7/ kcal 215 białko 4 tłuszcze 17 węglowodany 30 |
Razem kcal 1048 |
18.02.2021r czwartek
|
Śniadanie;1.Kanapki z pastą z makreli ze szczypiorkiem i rzodkiewką, kawa z mlekiem, herbata z cytryną 2. Świeży sok warzywno – owocowy Woda bez ograniczeń /1,3,4 / kcal 298 ;białko 12 tłuszcze 14 węglowodany 28 |
Obiad; Zupa krem z zielonego groszku z prażonymi migdałami i natką pietruszki, pieczony udziec z kurczaka, ogórek zielony z jogurtem , puree ziemniaczane z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń /1,3,7,9/ kcal 537; białko 20 tłuszcze 20 węglowodany 89
|
Podwieczorek; Budyń czekoladowy z wiśniami, paluchy kukurydziane herbata owocowa , woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 197; białko 5 tłuszcze 1 węglowodany 36 |
Razem kcal 1032 |
19.02.2021r piątek
|
Śniadanie;Kanapki z masłem i szynką na sałacie zielonej, bawarka , herbata z cytryną, 2.Jabłko, Woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 313 ; białko 14 tłuszcze 16 węglowodany 38 |
Obiad; Zupa Schreka z grzankami i natka pietruszki, filet z miruny pod pierzynką z jarzyn, puree ziemniaczane, kompot wieloowocowy , woda bez ograniczeń /1,3,4,9/ kcal 521; białko 23 tłuszcze 11 węglowodany 51 |
Podwieczorek; Muffinki waniliowe, mleko, herbata owocowa, woda bez ograniczeń /1,3,7/ kcal 203; białko 3 tłuszcze 10 węglowodany 24 |
Razem kcal 1037 |
ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,
oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.
Alergeny występujące w posiłkach;
1.Zboża zawierające gluten
·Skorupiaki i produkty pochodne
·Jaja i produkty pochodne
·Ryby i produkty pochodne
·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne
·Soja i pochodne
·Mleko i produkty pochodne
·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje
·Seler i produkty pochodne
10.Sezam i produkty pochodne
11. Dwutlenek siarki
12. Łubin i pochodne
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w
sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze
szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic
miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane
z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie
będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
od 18.01.2016r – 22.01.2016r
18.01.2016r poniedziałek |
Śniadanie ; 1.Pieczywo mieszane; chleb wiejski , słonecznik, żytni, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, herbata z cytryną 2. Woda Wielka Żywiecka , melon |
Obiad ;Zupa węgierska z kiełbaską , kukurydzą , papryką, ziemniakami i pomidorami na jarzynach z zieloną pietruszką, kluski leniwe z pomarańczą, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek; Kanapki KOTY na pieczywie razowym z kiełbasą żywiecką, ogórkiem zielonym rzodkiewką i szczypiorkiem, Woda Wielka Żywiecka, napój miodowy z cytryną |
19.01.2016rwtorek |
Śniadanie ; 1. Pieczywo mieszane; chleb wiejski, słonecznik, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem pszczelim 2. Woda Wielka Żywiecka, morele suszone |
Obiad ; Zupa pieczarkowa z makaronem na maśle i jarzynach z zieloną pietruszką, klopsiki duszone z indyka w sosie własnym, surówka z pory, jabłka i marchewki, ryż brazowy na sypko, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek; Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi – wypiek własny, Woda Wielka Żywiecka, herbata z wiśni |
20.01.2016r środa |
Śniadanie ; 1. Pieczywo mieszane; chleb wiejski, żytni, graham, masło, kiełbasa wiejska na sałacie zielonej,kakao, herbata z miodem pszczelim 2. Woda Wielka Żywiecka, jabłko |
Obiad ; Zupa brokułowa z kaszą manną na kurczaku i jarzynach z zieloną pietruszką, kluski ślaskie , gulasz z łopatki wieprzowej, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek; Koktail z gumi jagód z rurką waflową, Woda Wielka Żywiecka, herbata z malin |
21.01.2016r czwartek |
Śniadanie ; 1. Baton pszenny, masło, pieczeń rzymska z papryka, kawa z mlekiem, herbata z cytryną 2. Woda Wielka Żywiecka, soczek z rurką |
Obiad ; Zupa selerowa z muszelakami na kurczaku i jarzynach z zieloną pietruszka, kotleciki z piersi kurczaka, fasolka szparagowa z prażonym słonecznikiem, piurre ziemniaczane, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek; Piramidy biszkoptowe z gorzką czekoladą, Woda Wielka Żywiecka, herbata z dzikiej róży |
22.01.2016r piątek |
Śniadanie ; 1. Pieczywo mieszane; chleb wiejski, słonecznik, żytni, masło, kiełbaski podhalańskie na gorąco, keczup, herbata z cytryną 2.Woda Wielka Żywiecka , ananas |
Obiad ;Zupa Schreka z groszkiem ptysiowym na jarzynach i maśle z zieloną pietruszką, filet z miruny w sosie śmietanowym, marchewka duszona z groszkiem, ziemniaki z koperkiem zielonym, kompot wieloowocowy |
Podwieczorek ; Galaretka owocowa z bita śmietaną – wyrób własny, Woda Wielka Żywiecka, herbata z dzikiej róży |
Przygotowywane potrawy doprawiane są przyprawami naturalnymi , przy minimalnym użyciu soli kuchennej z najniższa zawartoscią sodu oraz minimalną ilością cukru dosłodzane miodem pszczelim