• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Jadłospis

Email

  Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

JADŁOSPIS 21.09.2020R -25.09.2020R

 

21.09.2020r poniedziałek

Śniadanie:1. Kanapki z masłem i kiełbasą żywiecką na sałacie zielonej ,  zupa mleczna z płatkami orkiszowymi, herbata miętowa

2. Soczek owocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 345, białko 18

            tłuszcze  16

  węglowodany 47

Obiad; Barszcz czerwony z ziemniakami z zielonym koperkiem, kluski leniwe z musem truskawkowym,kompotwieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 514;  białko 19

                 tłuszcze 7

      węglowodany 92

Podwieczorek;   Szaszłyki owocowe, kinder kanapka,

woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 205, białko 8

           tłuszcze  8

węglowodany 11

Razem

kcal

1064

22.09.2020r

wtorek

Śniadanie:1. Kanapki z pastą rybną z twarożkiem  i papryką, kawa zbożowa,  herbata z cytryną

2. Winogron, woda bez ograniczeń

/1,4,7/

kcal 254; białko 14

            tłuszcze  9

  węglowodany 30

Obiad; Zupa pomidorowa z makaronem z zieloną pietruszką, kotlet z fileta kurczaka, ogórek zielony z jogurtem naturalnym, ziemniaczki z  zielonym koperkiem, kompotwieloowocowy, woda bez   ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 569;  białko 38

                 tłuszcze 26

      węglowodany 87

Podwieczorek; 

Budyń śmietankowy z jagodami, słomka ptysiowa,

woda bez ograniczeń 

/7/

kcal 187; białko 5

           tłuszcze 3

węglowodany 26

Razem

kcal

1010

23.09.2020r środa

Śniadanie;1.Kanapki  z szynką z indyka z pomidorem i ogórkiem kiszonym , musli z mlekiem,    herbata z cytryną

2. Banan, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 349, białko 17

           tłuszcze   11

  węglowodany 45

Obiad; Zupa szczawiowa z jajkiem z zieloną pietruszką, kluski śląskie z gulaszem z szynki wieprzowej, surówka selera z rodzynkami,  kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 566; białko 27

                 tłuszcze 32

      węglowodany 78

Podwieczorek; Risso waniliowe, biszkopty,

woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 190; białko 4

            tłuszcze 2

węglowodany 31

Razem

kcal

1209

24.09.2020r czwartek

Śniadanie;1. Kanapki  z masłem,  żółtym serem i pomidorem,  kawa z mlekiem,  herbata z miętą

2.Sok z marchwi,   woda bez ograniczeń

  

/1,3,7/

kcal  381 ;białko 19

                tłuszcze 15

     węglowodany 43

Obiad; Krupnik z kaszą z zieloną pietruszką, udziec pieczony z kurczaka , surówka z  białej kapusty ,  ziemniaki z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 469; białko 24

                 tłuszcze 13

      węglowodany 67

Podwieczorek;

Ciasto z owocami,  mleko waniliowe

   woda bez ograniczeń\

/1,3,7/

kcal 278;

          białko 9

           tłuszcze 10

węglowodany 39

Razem

kcal

1128

25.09.2020r piątek

Śniadanie:1. Kanapki   z twarożkiem  z zielonym ogórkiem,  kaszka  z mlekiem,   herbata rumiankowa

2. Jabłko , woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 333; białko 17

            tłuszcze  10

  węglowodany 52

Obiad; Zupa koperkowa z zacierką z zieloną pietruszką,  filet z miruny pod kołderką z jarzyn,  ziemniaki, zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy , woda bez ograniczeń

/1,3,4,9/

kcal 421; białko 17

            tłuszcze  4

   węglowodany 71

Podwieczorek;

Muffiny z owocami, maślanka, 

Woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 258;

        białko 8

            tłuszcze 4  węglowodany  40

Razem

kcal

1012

 

     Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,

 

oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.

 

   Alergeny występujące w posiłkach;

 

   1.Zboża zawierające gluten

 

·Skorupiaki i produkty pochodne

 

·Jaja i produkty pochodne

 

·Ryby i produkty pochodne

 

·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne

 

·Soja i pochodne

 

·Mleko i produkty pochodne

 

·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje

 

·Seler i produkty pochodne

 

10.Sezam i produkty pochodne

 

11. Dwutlenek siarki

 

12. Łubin i pochodne

 

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w

 

sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze

 

szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic

 

miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane

 

z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie

 

będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie

 

JADŁOSPIS 14.09.2020R 18.09.2020R

 

14.09.2020r

poniedziałek

Śniadanie;1.Bułka grahamka z masłem , sałatą zieloną , szynką z indyka i pomidorem, kakao, herbatka malinowa,

2. Arbuz, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal ;333;

            białko  2

            tłuszcze 5

węglowodany 38

Obiad; Zupa ogórkowa z ziemniakami z zieloną pietruszką, makaron kokardy zapiekany ze szpinakiem i piersią z kurczaka, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal ;535;

            białko 26

            tłuszcze 8

węglowodany 87

Podwieczorek;  Bułka słodka z serem, maślanka owocowa , woda bez ograniczeń

/ 1,3,7/

kcal ;165;

            białko 3

            tłuszcze 1

węglowodany 42

Razem

kcal

1033

15.09.2020r

wtorek

Śniadanie;1. Kanapki  z masłem , żółtym serem, papryką i ogórkiem zielonym,  owsianka z rodzynkami,

herbata z cytryną

2.Melon ,  woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 346;

białko 16

           tłuszcze   17

  węglowodany 47

Obiad; Zupa krem z groszku z prażonymi migdałami , bitki z indyka z sosem śmietanowo cebulowym, buraczki z jabłkiem , ziemniaki z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 521;

białko 23

                 tłuszcze 15

      węglowodany 80

 

Podwieczorek; Budyń śmietankowy z musem z jagód, paluchy ptysiowe,

woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 210;

            białko 6

            tłuszcze 3

węglowodany 14

Razem

kcal

1077

16.09.2020r środa

Śniadanie;1.Kanapki   z sałatką rybną  ze szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym, kawa z mlekiem,

herbata z cytryną

2. Banan, bakalie ,  woda bez ograniczeń

/1,3,4/

kcal ;299

            białko  8

            tłuszcze 6

węglowodany 34

Obiad;Zupa porowa z lanymi kluskami z natką pietruszki, gulasz wieprzowy, surówka z kiszonej kapusty, kasza na sypko, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń,

/1,3,7,9/

kcal ;538;

            białko 23

            tłuszcze 10

węglowodany 113

Podwieczorek;

Ciasto zebra- wypiek własny, kefir,

woda bez ograniczeń

/ 1,3,7 /

kcal ;189;

            białko 9

            tłuszcze 4

węglowodany 36

Razem

kcal

1026

17.09.2020r czwartek

Śniadanie; Kanapki z masłem , szynką ze spiżarni  i pomidorem,

kasza manna z mlekiem,

herbata z cytryną

2.Winogron, woda bez ograniczeń

/1,7/

kcal 312;

białko 16

           tłuszcze   17

  węglowodany 47

Obiad; Barszcz biały z ziemniakami z zielonym koperkiem, spagetti z sosem pomidorowym,

kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 551;

białko 23

                 tłuszcze 15

      węglowodany 80

 

Podwieczorek; Sałatka owocowa , herbatniki maślane, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 220;

            białko 6

            tłuszcze 3

węglowodany 14

Razem

kcal

1083

18.09.2020r r piątek

Śniadanie;1. Rogalik z makiem z twarożkiem śmietankowym i dżemem,  płatki kukurydziane z mlekiem,

herbata z cytryną

2.Śliwki,  woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 317;

białko 16

           tłuszcze   17

  węglowodany 47

Obiad; Krupnik z ryżem i zieloną pietruszką,  filet z dorsza,  mini marchewka, kalafior i brokuł z wody z masłem i prażonym słonecznikiem ,  ziemniaki z zielonym koperkiem, 

kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,4,7,9/

kcal 551;

białko 23

                 tłuszcze 15

      węglowodany 80

 

Podwieczorek; Kiełbaski w cieście francuskim  , keczup, kawa z mlekiem, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 195;

            białko 6

            tłuszcze 3

węglowodany 14

Razem

kcal

1063

 

        Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,

 

oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.

 

   Alergeny występujące w posiłkach;

 

   1.Zboża zawierające gluten

 

·Skorupiaki i produkty pochodne

 

·Jaja i produkty pochodne

 

·Ryby i produkty pochodne

 

·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne

 

·Soja i pochodne

 

·Mleko i produkty pochodne

 

·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje

 

·Seler i produkty pochodne

 

10.Sezam i produkty pochodne

 

11. Dwutlenek siarki

 

12. Łubin i pochodne

 

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w

 

sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze

 

szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic

 

miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane

 

z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie

 

będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie

 

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

JADŁOSPIS 07.09.2020R 11.09.2020R

 

07.09.2020r

poniedziałek

Śniadanie;1.Kanapki z masłem  z szynką, sałatka z ogórka zielonego i rzodkiewki,  kakao,  herbata z cytryną

2. Gruszka, woda źródlana Wielka Żywiecka

  

/1,3,7/

kcal  312 ;białko 12

                tłuszcze 8

     węglowodany 28

Obiad;Kapuśniak z młodej kapusty na kiełbasce z zielonym koperkiem, knedle ze śliwkami i jogurtem,     kompot wieloowocowy

/1,3,7,9/

kcal 544; białko 34

                 tłuszcze 8

      węglowodany 84

Podwieczorek;

Ciasto z owocami, maślanka z malinami  , woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 199;

            białko 2

            tłuszcze 2

węglowodany 27

Razem

kcal

1055

08.09.2020r

wtorek

Śniadanie;1.Kanapki z masłem i żółtym serem, sałatka z brokuła i szynki ,  kawa z mlekiem, herbata z cytryną

2. Soczek owocowy, baton musli,  woda źródlana Wielka Żywiecka

  

/1,3,7/

kcal  310 ;białko 12

                tłuszcze 8

     węglowodany 28

Obiad;Zupa   pomidorowa z ryżem  z zieloną pietruszką, pulpety z indyka z sosem cebulowo-śmietanowym, ziemniaki  z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy

/1,3,7,9/

kcal 565; białko 34

                 tłuszcze 8

      węglowodany 84

Podwieczorek;

Galaretka z owocami i  jogurtem , wafle tortowe, woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 165;

            białko 0

            tłuszcze 0

węglowodany 27

Razem

kcal

1040

09.09.2020r środa

Śniadanie;1.Kanapki z kiełbaską na gorąco, pomidorki koktailowe, płatki orkiszowe z mlekiem,  mlekiem,  herbata z cytryną

2. Banan, woda źródlana Wielka Żywiecka

  

/1,3,7/

kcal  321 ;białko 13

                tłuszcze 11

     węglowodany 32

Obiad; Zalewajka z zielonym koprem,   gulasz z szynki,  kluski kopytka,  surówka z kapusty czerwonej, kompot wieloowocowy

/1,7,9/

kcal 519; białko 16

                 tłuszcze 16

      węglowodany 67

Podwieczorek;

Budyń śmietankowy z borówkami,  biszkopty języczki,  woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 198;

            białko 6

            tłuszcze 8

węglowodany 36

Razem

kcal

1038

10.09.2020r czwartek

Śniadanie;1. Rogaliki zmasłem , kiełbaską krakowską i papryką i ogórkiem zielonym,    płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cytryną

2. Mleczna kanapka, woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 360; białko 13

           tłuszcze   13

węglowodany 66

Obiad; Barszcz ukrainski  z zielonym koperkiem, zapiekanka bolońska z makaronem i mięsem mielonym,  kompot wieloowocowy

/1,3,7,9/

kcal 522; białko 22

                 tłuszcze 11

      węglowodany 86

Podwieczorek;

Muffinki czekoladowe, mleko,

herbata owocowa, woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 187;

            białko 2

            tłuszcze 1

węglowodany 24

Razem

kcal

1069

11.09.2020r piątek

Śniadanie; Kanapki z jajecznicą z szynka i szczypiorkiem, kasza manna z mlekiem , herbata z cytryną,

2. Winogron,  woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 304 ; białko 18

              tłuszcze 16

  węglowodany  40

Obiad; Zupa selerowa z grzankami z zieloną pietruszką, kotlety  rybne,  kapusta biała duszona , ziemniaki z zielonym koperkiem, kompot wieloowocowy

/1,3,4,7,9/

kcal 553; białko 20

                 tłuszcze 20

      węglowodany 89

Podwieczorek;

Deser mleczny z bananem i borówkami,  herbatniki bebe,

  herbata owocowa, woda źródlana Wielka Żywiecka

/1,3,7/

kcal 190;

            białko 7

            tłuszcze 4

węglowodany 10

Razem

kcal

1047

 

ZASTRZEGAMY SOBIE PRAWO DO ZMIAN W JADŁOSPISIE

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,

 

oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.

 

   Alergeny występujące w posiłkach;

 

   1.Zboża zawierające gluten

 

·Skorupiaki i produkty pochodne

 

·Jaja i produkty pochodne

 

·Ryby i produkty pochodne

 

·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne

 

·Soja i pochodne

 

·Mleko i produkty pochodne

 

·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje

 

·Seler i produkty pochodne

 

10.Sezam i produkty pochodne

 

11. Dwutlenek siarki

 

12. Łubin i pochodne

 

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w

 

sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze

 

szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic

 

miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane

 

z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie

 

będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie

 

 

 

JADŁOSPIS 01.09 2020r 04.09.2020R

 

31.08.2020rPoniedziałek

01.09.2020r wtorek

Śniadanie;1.Kanapki z masłem , szynką i pomidorem na sałacie , kawa z mlekiem, 

2. Banan, woda bez ograniczeń

/1,3/

kcal 323; białko 12

           tłuszcze  7

  węglowodany 64

Obiad; Krupnik z kaszą

i natką pietruszki, kotlet z fileta z kurczaka, surówka z selera z rodzynkami, puree ziemniaczane z zielonym koperkiem,    kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,7,9/

kcal 512;  białko 13

                 tłuszcze 10

      węglowodany 59

Podwieczorek;

Smoothie z owoców i jogurtu , biszkopty, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 181; białko 7

           tłuszcze  5

węglowodany 21

Razem

kcal

1009

02.09.2020r

środa

Śniadanie;1. Kanapki z sałatką z tuńczyka,   kawa zbożowa z mlekiem,  herbata z cytryną

2 Sok z czarnej porzeczki,

woda bez ograniczeń

/1,3,4,7/

kcal 316; białko 21

           tłuszcze  7

  węglowodany 51

Obiad; Rosół z makaronem i zieloną pietruszką, pulpety drobiowe, marchewka duszona z groszkiem, puree ziemniaczane z zielonym koperkiem,  kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

1,3,7,9/

kcal 511;  białko 15

                 tłuszcze 12

      węglowodany 54

Podwieczorek;

Ciasto z owocami wypiek własny, mleko waniliowe,  woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 171; białko 4

           tłuszcze  12

węglowodany 25

kcal

1005

03.09.2020r

czwartek

Śniadanie; Kanapki z masłem i szynką  i rzodkiewką,  płatki kukurydziane z  mlekiem,

2. Jabłko,  woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 316; białko 14

           tłuszcze  9

  węglowodany 78

Obiad;Barszcz czerwony z  ziemniakami z zielonym koperkiem, naleśniki z białym serem i dżemem, kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,7,9/

kcal  518; białko 26

                  tłuszcze 19

     węglowodany  59

Podwieczorek;

Ciasto drożdżowe z masłem, kawa z mlekiem, woda bez  ograniczeń

/1,3,7/

kcal 178; białko 4

           tłuszcze  12

węglowodany 25

kcal

1003

04.09.2020r piątek

Śniadanie;1. Kanapki z masłem i kiełbaska na gorąco, kakao,

2. Śliwki , woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 368; białko 16

           tłuszcze  9

  węglowodany 78

Obiad; Zupa cebulowa z grzankami z zieloną pietruszką, filet z miruny, fasolka szparagowa z masłem i słonecznikiem , puree ziemniaczane z zielonym koperkiem,kompot wieloowocowy, woda bez ograniczeń

/1,3,4,7,9/

kcal 453;  białko 15

                 tłuszcze 12

      węglowodany 54

Podwieczorek;    Budyń czekoladowy, paluchy kukurydziane,    herbata owocowa, woda bez ograniczeń

/1,3,7/

kcal 198;

          białko 12

       tłuszcze  6

węglowodany 25

kcal

1019

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy naturalne; pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek,

 

oregano, bazylia, tymianek, zioła prowansalskie, papryka słodka, cukier waniliowy i miód naturalny.

 

   Alergeny występujące w posiłkach;

 

   1.Zboża zawierające gluten

 

·Skorupiaki i produkty pochodne

 

·Jaja i produkty pochodne

 

·Ryby i produkty pochodne

 

·Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne

 

·Soja i pochodne

 

·Mleko i produkty pochodne

 

·Orzechy tj. Migdały , orzechy laskowe, włoskie, pistacje

 

·Seler i produkty pochodne

 

10.Sezam i produkty pochodne

 

11. Dwutlenek siarki

 

12. Łubin i pochodne

 

 

  Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w

 

sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności , które ze

 

szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic

 

miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane

 

z alergią i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie

 

będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer jaki zawiera danie.

 

 

 

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

od 18.01.2016r – 22.01.2016r

 

 

 

 

18.01.2016r poniedziałek

Śniadanie ; 1.Pieczywo mieszane; chleb wiejski , słonecznik, żytni, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa z mlekiem, herbata z cytryną

2. Woda Wielka Żywiecka , melon

Obiad ;Zupa węgierska z kiełbaską , kukurydzą , papryką, ziemniakami i pomidorami na jarzynach z zieloną pietruszką, kluski leniwe z pomarańczą, kompot wieloowocowy

Podwieczorek; Kanapki KOTY na pieczywie razowym z kiełbasą żywiecką, ogórkiem zielonym rzodkiewką i szczypiorkiem, Woda Wielka Żywiecka, napój miodowy z cytryną

19.01.2016rwtorek

Śniadanie ; 1. Pieczywo mieszane; chleb wiejski, słonecznik, masło, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z miodem pszczelim

2. Woda Wielka Żywiecka,

morele suszone

Obiad ; Zupa pieczarkowa z makaronem na maśle i jarzynach z zieloną pietruszką, klopsiki duszone z indyka w sosie własnym, surówka z pory, jabłka i marchewki, ryż brazowy na sypko, kompot wieloowocowy

Podwieczorek; Rogaliki drożdżowe z powidłami śliwkowymi – wypiek własny, Woda Wielka Żywiecka, herbata z wiśni

20.01.2016r

środa

Śniadanie ; 1. Pieczywo mieszane; chleb wiejski, żytni, graham, masło, kiełbasa wiejska na sałacie zielonej,kakao, herbata z miodem pszczelim

2. Woda Wielka Żywiecka,

jabłko

Obiad ; Zupa brokułowa z kaszą manną na kurczaku i jarzynach z zieloną pietruszką, kluski ślaskie , gulasz z łopatki wieprzowej, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem, kompot wieloowocowy

Podwieczorek; Koktail z gumi jagód z rurką waflową, Woda Wielka Żywiecka, herbata z malin

21.01.2016r

czwartek

Śniadanie ; 1. Baton pszenny, masło, pieczeń rzymska z papryka, kawa z mlekiem, herbata z cytryną

2. Woda Wielka Żywiecka, soczek z rurką

Obiad ; Zupa selerowa z muszelakami na kurczaku i jarzynach z zieloną pietruszka, kotleciki z piersi kurczaka, fasolka szparagowa z prażonym słonecznikiem, piurre ziemniaczane, kompot wieloowocowy

Podwieczorek; Piramidy biszkoptowe z gorzką czekoladą, Woda Wielka Żywiecka, herbata z dzikiej róży

22.01.2016r

piątek

Śniadanie ; 1. Pieczywo mieszane; chleb wiejski, słonecznik, żytni, masło, kiełbaski podhalańskie na gorąco, keczup, herbata z cytryną

2.Woda Wielka Żywiecka , ananas

Obiad ;Zupa Schreka z groszkiem ptysiowym na jarzynach i maśle z zieloną pietruszką, filet z miruny w sosie śmietanowym, marchewka duszona z groszkiem, ziemniaki z koperkiem zielonym, kompot wieloowocowy

Podwieczorek ; Galaretka owocowa z bita śmietaną – wyrób własny, Woda Wielka Żywiecka, herbata z dzikiej róży

Przygotowywane potrawy doprawiane są przyprawami naturalnymi , przy minimalnym użyciu soli kuchennej z najniższa zawartoscią sodu oraz minimalną ilością cukru dosłodzane miodem pszczelim